24 maart 2011

Blijf dan af


laten
liggen
s.v.p.!

Wij hebben over dit wijsje maar één vraag: Stond de tekst op het grote kartonnen vel en lag het vel los, en werd het toen meegenomen, en moest dat niet, en is het daarom vastgeplakt?
De neuzen van de schoenen, links op de foto, maken duidelijk dat het hier om een groot formaat wijsje gaat. Bijna A0 formaat, gokken wij. De dwarslatjes vormen een rooster, op de grond. Eronder vast iets dat met verwarming of ventilatie te maken heeft. Misschien ontbreken er latjes, of staan ze op breken? We zijn er zelfs wel eens met hoge hakken aan letsel ontsnapt.
Wij vermoeden dat het wijsje niet bedoeld is voor de gemiddelde passant, die hier in deze bedrijfskantine bij bosjes langslopen. Nee, dit moet bedoeld zijn voor mensen die zich in functie wanen en vinden dat dit niet zomaar kan, een vel over het rooster. De chefkok, de toezichter begane grond, het facilitaire steunpunt, de opruimer eerste klas. Juist die moeten duidelijk krijgen dat het een plan heeft, en dat ze er niet aan moeten komen. 
Het roodwitte stickerlint straalt de nodige autoriteit uit. Dat het niet geheel rondom beplakt is dat daar maar een beetje aan af.

Geen opmerkingen: