25 maart 2011

Voor welke datum wilt u reserveren?


Lieve collega's,
Op donderdag 2 december
willen wij graag deze kamer
reserveren.
Mvg kernteam WWA

Een blaadje uit een notitieblok. Hoe noemden we in de jaren zeventig dit type papier ook alweer? Kringloop? Nee. Nou, van dat grijze dus. Hoogst verantwoord, want al eerder gebruikt en niet weggegooid. Vijfmillimeter ruitjes. Wij ontberen de fantasie om te achterhalen waarom dit in het gemiddelde kantoor zo populair is.
In een gebouw met louter flexibele werkplekken - kortweg flexplekken genoemd - is het zaak subtiel een eigen plek te verwerven, mocht men dit al willen. Vroeg komen geeft een hoop garantie. Personen met macht of gezag kunnen overnachts spullen laten liggen. Dan zijn er nog de aangepaste beeldschermen, stoelen en toetsenborden, die passerende flexwerkers af plegen te schrikken. Maar zo'n lieflijke ruimte, met uitzicht op het kanaal, die wil iedereen wel. In ieder geval het kernteam, dat blijkbaar maar uit twee mensen bestaat?
Wij zijn niet vriendelijk, zoveel mag inmiddels wel duidelijk zijn. Het is ook te heerlijk om hier eens neer te kunnen typen wat inwendig gedacht werd toen wij - en vast ook anderen - dit wijsje lazen.
Wil je het reserveren? Nou, doe het dan!
En daar zit vast de crux, want dat kan niet, hè, flexplekken reserveren.

Geen opmerkingen: