23 maart 2011

Geen onruststoker


Rookruimte
deur dicht houden s.v.p.
geen bediening

In de horeca mag niet meer gerookt worden; wij zijn er blij mee. Als roker zouden wij er ook blij mee zijn, in dit krappe bruine etablissement. Een heuse aanbouw is geheel gereserveerd voor de inhalerende medemens. Geen luie stoelen, maar plenty mogelijkheid om te zitten om echte barkrukken of klopexemplaren. Een asbak - natuurlijk - op elke tafel. Dit alles te zien om het wijsje heen.
Het  wijsje is voor de roker, vermoeden wij. De schrijver is een gelegenheidsschrijver. De hoofdletter T bleek een te grote uitdaging. Dichthouden? Dicht houden? Dus het s.v.p., want dat dat hoort, op een wijsje, dat weet de lezer van deze rubriek inmiddels wel. 
Hoe je er binnen moet geraken terwijl de deur dicht wordt gehouden is nog een puzzel op zich. Dat je niet denkt dat je binnen aan tafel bediend wordt. Buiten deze ruimte overigens ook niet. Het is stampdruk en de mensheid kleiner dan 1 meter 85 wordt aan de bar over het hoofd gezien. Als we met ons frisje aan tafel terugkomen is deze alweer bezet. De leegte van de rookruimte lonkt.

Geen opmerkingen: