10 januari 2012

Broese


uw pas hier

We vragen het beleefd, want we zijn hier graag en komen hier graag terug. Niet voor niets noemen we elke boekhandel van enige omvang in dit land zoals deze. Elke stad heeft recht op z'n eigen Broese. Maar bijna nergens vinden we zulke aardige praatjesmakers bij de inpakkers. Wij stralen zelf ook, denken we, terug in ons oude staatsie.

We zijn denkelijk toch een beetje nerveus bij het fotograferen. Want misschien mag het niet, omdat er beeldrecht op zit. Of zo. Dan halen we het er weer af, beloven we. Maar de flitser werkt niet lekker, en na drie pogingen laten we het maar. Skimmers zijn we niet, zoveel mag inmiddels ook al weer duidelijk zijn.
De pas moet niet meer door het gleufje, maar moet bovenin gestoken worden. Blij zijn we, zeker, want hoevaak weigerde het systeem niet bij onze plastiekjes. De consument moet toch nog gewezen worden op de noviteit: pas hier, mensen! 
Drie woordjes in kleine letters. Netjes geschreven, en voor alle duidelijkheid nog een keer overgetrokken, als was het een schrijfwerkje voor een groeper 3.
***

Geen opmerkingen: