22 augustus 2008

England's imperatives (9)




We lezen altijd al alles wat te lezen is. Nu we gebiedende wijsjes sparen, speuren we nog vanzelfsprekender naar de letters. Onderweg stoppen we om uitgebreid te lunchen. De avondmaal bij de tent zal een karige zijn, dat weten we in dit afgelegen gebied nu al. Fourageren daarom, hier in dit veelbelovend uitziende etablissement.
We spotten een briefje op een deur achter het terras. Het terras is krap bemeten, met veel tafeltjes en stoeltjes en uitgestorven. Dat laatste is niet vreemd, want het regent al de hele dag. We wurmen ons tussen de tafeltjes door, passeren kratten drank een manshoge gasfles, en komen voor een deur te staan. De vier punaises zijn alle van verschillend van kleur. Dat kan bijna geen toeval zijn. Een speelse geest is hier aan het prikken geweest.
Consequent gebruik van hoofdletters, een hulpvaardig pijltje naar de bedoelde deur en een subtiele onderstreping van één van de woorden. Waarom het hier hangt is een raadsel (wie komt bij deze deur??), maar 't is een lieffie.
----

Geen opmerkingen: