16 augustus 2008

England's imperatives (2)







Even verderop, op de boulevard. Engeland mag eeuwig geprezen om de openbare toiletten. Deze kosten - het is een uitzondering - geld, £ 0.40 maar liefst. Maar daar kregen we dan ook twee mens personeel voor, gezeten achter een heus glazen schuifraam. We verdeelden ons over de ladies en de gents. We verkneukelen we ons over de minstens tien vazen met nepbloemen en er nep uitziende anjers. We kunnen kiezen uit drie frisse spuitbusgeuren en evenveel soorten zeep.
De deur naar de uitgang is opgesierd met een kartonnetje, zorgvuldig met plakband rondom aan het gewapend glas bevestigd. Blijkbaar leiden de vazen op de kleedjes af, of verdwijnen eigendommen achter de kleurrijke kitsch. Eenmaal de deur uit komen we niet zo makkelijk meer terug. De glazen barrière moet opnieuw genomen.
"Excuse me, I've left my purse in there..."
Dat was men zat. Dus nog even een reminder aan de laatste deur gehangen. Don't forget your bags, purses!! Ai, die komma had een & of een and moeten zijn. Wat nu te doen? Ze kozen voor humor. Zo kennen we hen, de Engelsen! De puntjes verdwijnen onder het +je.
----





1 opmerking:

Elsje zei

Deze is idd wel weer heel leuk! Fijn dat je de Engelse wijsjes ook tot ons brengt :-)