20 april 2008

Vooraf betalen



Op het plein voor bezoekerscentrum van de Hoge Veluwe zijn openbare toiletten. De honden drinken er gratis water en mogen aangelijnd blijven tegen de wanden van het toiletblok (doen!). De mensen, mannen en vrouwen, betalen €0.25 om een plas te doen.

De geprinte boodschap lijkt duidelijk. Je moet betalen, en het liefst vooraf. Ook nog in het Engels. En twee keer bedankt. Waarom dan nog het handgeschreven blaadje eronder?

De hoofdletter blijft een geliefd ding. U doen we al jaren niet meer in kapitaal midden in de zin, maar hier wel, hoor. Twee keer! En niet vooraf betalen maar Vooraf Betalen. Weekenddrukte is één woord, maar te lang of niet duidelijk genoeg, dacht de schrijver. Wat valt er verder nog over te zeggen? Vraag- en uitroepteken ontbreken.

Aan de deur van de herentoiletten was overigens alleen het geprinte briefje bevestigd. Blijkbaar is de extra boodschap vooral voor de dames bedoeld. Ik begreep waarom toen ik een moeder hardop de kinderen van het feestje van haar dochters hoorde tellen die in het gebouw verdwenen. Snel onderschepte ze twee nog maar half verorberde bananen en ging naar het bezoekerscentrum om twaalf keer (negen meisjes, drie jongens) af te rekenen. Niet allemaal vooraf, ben ik bang.

1 opmerking:

Anoniem zei

toevallig op je blog gekomen. Ja, wat origineel zeg. Ik kom zeker nog terug.