21 maart 2011

Mind the step


Vorsicht
Stufe

Nog voor de foto werd genomen, wisten we al: dit wordt een toppertje. Natuurlijk zijn wij als mens geprogrammeerd om gecharmeerd te zijn van een glimlachend babyhoofd. Dat helpt al. Zeker als het zo'n frisgewassen pretkop, met strikje!, is, dat ons toegrijnst.
We vragen of we een foto mogen maken. Vorige week nog werden we als een gevaarlijke hond van het erf gejaagd toen we onze camera tevoorschijn haalden. Bovendien zingt het wijsje aan de binnenkant van de deur, in de winkel met toeristische snuisterijen.
Och, reageert de mevrouw, die zit daar al zo lang. Op een toon van 'wat kan daar nou aan zijn.' Wij leggen uit dat het zo charmant is, in de huidige tijd van computers, om nog iets handgeschrevens aan te treffen. Ze is doof, of ons Duits is niet zo fliessend als wij hoopten.
De boodschap is puur. Pas op. Drempel. Opgeplakt toen de deur open was, en als de deur dicht zit niet geheel te lezen. Het heeft de plakker (grondig, maar hoe lang al, en wanneer wordt de deur schoongemaakt?) niet gestoord.

Geen opmerkingen: