2 augustus 2008

Thuisvlijt


Eén enkele komma, verder ontbreken de leestekens. En we zien geen enkele hoofdletter. Dat valt als eerste op in dit wijsje.
't Is een helder bericht. De bezorger begrijpt eruit dat zhij eerst moet bellen, want misschien zijn we wel gewoon thuis. En dan is bezorging elders niet nodig. De verbeterde 6 in het huisnummer 16 is curieus. Meende de schrijver eventjes dat het pak beter niet op dit nummer terecht moet komen? Bestudering van het handschrift (en kenner van de opsteller, we geven het toe) brengt ons tot een andere conclusie. De schrijver is linkshandig, zo verraadt de overhelling naar achteren. En dan is niet altijd zichtbaar wat net geschreven is. Bovendien, wat schrijft men nu nog, zo heden ten computerdage?
Wij lezen afwazig en sup, in plaats van afwezig en s.v.p., maar vermoedelijk wordt de boodschap wel begrepen.
Het papier is met weinig zorg gekozen. Duidelijk een velletje van een stapeltje kladpapier uit vroeger tijden. Uiterst functioneel, dat wel. Van de voorbedrukte lijntjes wordt geen gebruik gemaakt om de boodschap recht op papier te plaatsen. Zonder dat is het ook best gelukt. De bevestiging juist boven de voordeurbel is praktisch, maar daardoor niet fraai.
Toen de postbode geweest was, hebben we het blaadje dan ook maar snel weer weggehaald.

___

1 opmerking:

Anoniem zei

'k blijf het een leuke originele blog vinden ... grappig, herkenbaar .. fascinerend